Prosalv Buzau

EnglishRomanian
EnglishRomanian

AD PSV

AD PSV

Aparatul de protecţie a respiraţiei cu aducţiune de aer comprimat este utilizat pentru intervenţii sau lucru de lungă durată în zonele toxice sau în alte medii cu deficit de oxigen din diverse sectoare de activitate.

Acest de aparat de protectie a respiratiei este mobil, fiind dotat cu un suport de transport cu care sunt deplasaţi recipienţii cu aer comprimat, furtunul de legătură, precum şi restul componentelor aparatului.

Aparatul AD-PSV se poate folosi în domeniul de temperatură cuprins între -30oC şi +60oC.

Aparatul AD-PSV nu se foloseşte în activitatea subacvatică si nu se recomanda utilizarea lui atunci cand este necesara o independenta in deplasare sporita.

Aparatul de protectie respiratorie cu aducţiune de aer comprimat tip AD-PSV este certificat ca echipament individual de protecţie (EIP) conform legislaţiei in vigoare si poarta marcajul CE.

Aparat de protectie respiratorie cu aductiune de aer comprimat AD-PSV

DESTINAŢIE:

Aparatul de protecţie a respiraţiei cu aducţiune de aer comprimat tip AD-PSV este destinat utilizării în medii toxice, în care cartuşele filtrante sunt ineficiente sau când nu se cunoaşte gradul sau natura substanţelor toxice, precum şi în medii cu deficit de oxigen, asigurând protecţia totală a respiraţiei.

Aparatul nu este autonom, ci se cupleaza la o sursă de aer comprimat aflată pe un suport transportabil, putând utilizat pentru intervenţii sau lucru de lungă durată în medii contaminate.

Din considerentele menţionate anterior, se recomandă folosirea aparatului cu aducţiune de aer comprimat în special pentru lucru în rezervoare, silozuri, tunele, puţuri, etc., cu posibilitatea depărtării utilizatorului (utilizatorilor) de suportul transportabil la o distanţă de max. 50 m.

Datorită posibilităţii înlocuirii buteliilor în timpul lucrului, practic autonomia de utilizare poate fi prelungită în funcţie de necesităţi.

AD PSV

AVANTAJE:

– permite utilizarea aparatului de către două persoane simultan, in acest caz rezerva de aer, ca şi durata de lucru aferente fiecăreia reducându-se corespunzător;

– permite depărtarea utilizatorilor de suportul transportabil la o distanţă de max. 50 m, furtunul cu aer comprimat derulându-se uşor de pe tambur în timpul funcţionării;

– aparatul poate fi dotat cu doua sau patru butelii cu capacităţi diferite (6 litri…14 litri) si de diametre diferite, ceea ce oferă posibilitatea alegerii, în funcţie de durata de lucru, a variantei optime;

– datorită existenţei unor supape de sens, buteliile pot fi înlocuite în timpul utilizării ceea ce creează condiţiile prelungirii autonomiei;

– aparatul este dotat cu cuple rapide, ce permit cuplarea unui furtun sau a două furtunuri de aductiune cu aer comprimat la o piesa în “Y”, în funcţie de numărul de utilizatori. Semicuplele rapide ce rămân la extremitatea furtunurilor aflate sub presiune asigură o etanşare perfectă;

– aparatul se poate utiliza împreună cu orice mască ce are racord Rd 40

Avantaje faţă de sistemele cu aducţiune liberă:

  • adâncime de pătrundere de până la 50 m;
  • rezistenţă inspiratorie şi efort al purtătorului mai mici datorită aerului comprimat;
  • independenţă totală faţă de mediul exterior, extrem de utilă atunci când acesta este viciat (ex.: priza de aer se găseşte în apropierea intrării sau în zona contaminată)