Prosalv Buzau

EnglishRomanian
EnglishRomanian

SADAC

SADAC

Sistemul de alimentare cu aductiune de aer respirabil comprimat pentru interventii in spatii stramte este un mijloc tehnic conceput pentru asigurarea, pe o durata mai mare, a aerului respirabil necesar personalului de interventie in situatiile in care accesul in zona respectiva nu poate fi facut cu aparatele de respirat autonome, din cauza spatiului insuficient.

Sistemul a fost creat in special pentru pompierii militari sau profesionisti din cadrul echipelor de salvatori, fiind conceput astfel incat sa ocupe un spatiu minim pe autospecialele de interventie si sa poata utiliza buteliile de rezerva ale aparatelor de respirat din dotarea autospecialelor.

In cazul in care este considerat necesar, poate fi utilizat de oricare alte echipe de interventie (inclusiv tehnica) instruite corespunzator.

Aparatul de protecţie a respiraţiei cu aducţiune de aer comprimat tip SADAC este certificat ca echipament individual de protecţie (EIP) conform legislaţiei in vigoare.

Aparatul SADAC nu se foloseşte în activitatea subacvatică si nu se recomanda utilizarea lui atunci cand este necesara o independenta sporita in deplasare .

SADAC

SADAC permite o deplasare maximă de 40 m faţă de punctul de alimentare cu aer respirabil comprimat, reductor şi tambur. El permite utilizarea fie de către un consumator, prin cuplarea directă a 2 furtunuri de câte 20 m, fie de către 2 consumatori simultan, caz în care se utilizează o piesă „Y”.

SADAC se poate folosi în zone cu atmosferă potenţial explozivă , dacaă sunt luate anumite masuri. Datorită posibilităţii înlocuirii buteliilor în timpul lucrului, practic autonomia de utilizare poate fi prelungită în funcţie de necesităţi.

Harnaşamentele, supapele la cerere, reductorul de presiune, cu avertizorul sonor şi supapa de siguranţă şi măştile vor fi transportate într-o geantă.

SADAC ansamblu

AVANTAJE:

  • permite utilizarea aparatului de către două persoane simultanr;
  • permite depărtarea utilizatorilor de suportul transportabil la o distanţă de max. 40 m, furtunul cu aer comprimat derulându-se uşor de pe tambur, în timpul funcţionării;
  • aparatul poate fi dotat cu butelii de capacităţi diferite (6 litri…14 litri) si de diametre diferite, ceea ce oferă posibilitatea alegerii, în funcţie de durata de lucru, a variantei optime;
  • datorită existenţei unor supape de sens, buteliile pot fi înlocuite în timpul utilizării ceea ce creează condiţiile prelungirii autonomiei;
  • aparatul este dotat cu cuple rapide, ce permit cuplarea unui furtun sau a două furtunuri de aductiune cu aer comprimat la o piesa în “Y”, în funcţie de numărul de utilizatori. Semicuplele rapide ce rămân la extremitatea furtunurilor aflate sub presiune asigură o etanşare perfectă;
  • aparatul se poate folosi împreună cu orice mască ce are racord Rd 40